Brouwhuis, Schijndel

Brouwhuis Schijndel appartementencomplex
Brouwhuis Schijndel
Brouwhuis Schijndel commerciële ruimte
Brouwhuis Schijndel advocatenkantoor

foto’s”311 photography

De locatie van Het Brouwhuis ligt aan één van de oude linten van Schijndel, er is aansluiting gezocht met de omliggende bebouwing. Aan de hoofdroute is er een forse massa geplaatst met appartementen en commerciële ruimte en daarachter kleinschaliger de woningen. Traditionele massa’s welke opgaan in de omgeving, maar de geleding en vormgeving van de details zijn hedendaags. De plasticiteit van de gevel wordt door de verschillende neggediepten en kaders versterkt. Het spel wat ontstaat tussen het materiaal en de schaduw geeft het project een zeer eigen karakteristieke uitstraling, waardoor het herkenbaar is in zijn omgeving zonder uit de toon te vallen.

De materialisatie speelt bij de verschijningsvorm een grote rol. Er is gekozen om het aantal materialen zoveel mogelijk te beperken. De bouwstoffen zijn milieuvriendelijk en puur. Dit geeft het gebouw een gestileerde indruk zonder dat het saai wordt.

projectblad downloaden Brouwhuis Schijndel