Transformatie en herbestemmen

MFA De Schakel, Volkel

de schakel volkel

De Schakel in Volkel moest opnieuw een centrale functie krijgen in de gemeenschap. Om dit voor elkaar te krijgen moest het gebouw, dat kampte met veel achterstallig onderhoud, opgefrist worden. Om het gebouw multifunctioneel te kunnen inzetten werden zowel aan de binnenkant als de buitenkant ingrepen gedaan, waarbij slim om gegaan moest worden met het taakstellende budget.

Lees meer

Kantoor AREA Wonen, Uden

Voor gefuseerde woningcorporatie Area (samengaan van Woonbelang Veghel en SVU Wonen Uden) hebben we hun nieuwe kantoor mogen ontwerpen op de locatie van SVU te Uden. Het bestaande kantoor is gestript en opgenomen in de nieuwbouw welke gerealiseerd wordt op de plek van gesloopte onderhouds hallen. De oud-bouw blijft herkenbaar, maar wordt dusdanig gerenoveerd dat het een gelijkwaardig onderdeel van de nieuwbouw vormt.

Lees meer

Kasteellandgoed, Gemert

Kasteel Gemert Visualisatie Horeca exterieur avond

Een kasteelcomplex welke al zes eeuwen in ontwikkeling is. In deze eeuwen is steeds een nieuwe laag aan monumentaliteit toegevoegd en wederom volgt een wending. Wij hebben een voorstel gedaan voor het toevoegen van een hedendaagse laag met respect voor de bestaande. Er wordt een nieuwe verbinding met het centrum gemaakt. In het kasteelcomplex worden luxe appartementen, een restaurant, een hotel / conferentiecentrum en een wellnesscentre gehuisvest.

Lees meer

MFA Het klooster, Zijtaart

Een van de bezienswaardigheden van Zijtaart is het voormalige klooster. Met de keus voor het behoud van het monumentale klooster kwam ook de opgave om het gesloten gebouw niet alleen te behouden, maar ook te openen en echt aan de gemeenschap te geven. De benodigde aanpassingen aan het bestaande gebouw en nieuwbouw worden passend maar eigentijds uitgevoerd, materialiseringen sluiten aan bij het karakter van het bestaande gebouw.

Lees meer

Brede school De Troubadour, Rosmalen

troubadour rosmalen tribunetrap

De verbouw- en uitbreiding van de bestaande basisschool tot een brede school. Het gedeeltelijk hergebruiken van het bestaande schoolgebouw was de eerste duurzame keuze waarmee we deze opdracht zijn begonnen. Voor de totale massavorming en gevelkarakteristieken heeft de bestaande bebouwing als uitgangspunt gediend. Door de grote mate van flexibiliteit en multifunctionaliteit in het plan, is een voorschot genomen op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Lees meer

Flexspecialisten, Oss

Voor dit typische Bossche School gebouw hebben we een ontwerp gemaakt waardoor het gebouw een meer uitdagend karakter en haar oorspronkelijke allure terug heeft gekregen. Middels de realisatie van twee glazen entreeportalen en het verwijderen van het later aangebouwde trappenhuis, wordt de Bossche School stijl weer versterkt. De lichte en transparante entrees vormen een contrast met het zware en massieve bestaande gebouw.

Lees meer