F.A.Q.

Moet ik voor een kennismakingsgesprek betalen?

 Nee, kennismakingsgesprekken zijn bij ons altijd geheel vrijblijvend en gratis.

Waarom een Leenders architecten in plaats van een tekenbureau inschakelen?

Leenders Architecten maakt werk van uw droom. Waar een ander stopt, vragen wij verder. Een huis is voor ons pas geslaagd als u zich er thuis voelt.

Leenders Architecten houdt rekening met uw persoonlijke levensstijl en past het ontwerp en de materialen daar op aan. Een aantal jaar later moet uw huis nog steeds als gegoten zitten. En wij doen meer dan alleen ontwerpen. (Ver)bouwen is een omvangrijk traject. Er komt veel kijken in het proces van uw eerste idee tot aan het uiteindelijke resultaat. Wij maken dit proces eenvoudiger door de juiste vragen te stellen, mee te denken en u te begeleiden bij het ontwerp- en bouwproces. Als u dat graag wilt zelfs tot aan de oplevering van uw nieuwe huis.

Wat zijn de kosten voor het ontwerp van een woonhuis?

Om op deze vraag een goed antwoord te kunnen geven zijn een aantal zaken van belang: Het soort woning (bungalow, starterswoning, gezinswoning, landhuis, villa etc.), de gewenste grootte van de woning, het niveau van de afwerking van de woning, maar ook welke taken u door ons wilt laten verzorgen.  U compleet ontzorgen van initiatief tot en met oplevering, kost meer dan alleen het maken van een ontwerp. Om u een passende aanbieding te kunnen doen, gaan we graag met u in gesprek. 

Wat kost het bouwen van een huis?

Net als voor ontwerpkosten, zijn de bouwkosten sterk afhankelijk van uw specifieke wensen, eenvoudige particuliere woningen met een eenvoudige afwerking kunnen worden gebouwd voor ca. € 300,- per kubieke meter inclusief BTW, maar dit bedrag kan wel oplopen tot € 750,- per kubieke meter in een hoge prijsklasse.  Ook hier geld dat we u graag vrijblijvend en op maat adviseren.

Kan ik voor een bedrijfs(ver)bouwing ook bij Leenders Architecten terrecht?

Jazeker wij helpen u het beste uit uw bedrijf te halen. Door te sparren en door te vragen ontdekken we gezamenlijk wat u zoekt en wat uw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Meer ruimte nodig om uw ambities te verwezenlijken? Uw klanten verrassen? Wilt u een ontwerp dat past bij uw visie of energiebesparende oplossingen? Weet u wat u met uw bedrijfsruimte wilt, maar niet hoe u dit efficient kunt aanpakken? Wij leggen uw wensen en ambities vast in een creatief en duurzaam ontwerp. Wij houden daarbij rekening met uw merk, uw manier van werken en uw kostenplaatje. Daarnaast kunnen wij u ook begeleiden bij het (ver)bouwproces. Als u dat graag wilt zelfs tot aan de oplevering van uw bedrijfsruimte. Wij weten hoe de andere betrokken partijen werken en wat er op welk moment in het bouwproces nodig is.

Architectenselecties goedkoper, efficienter en maatschappelijk verantwoord
aanbesteden, hoe doe ik dat?

 Architectenselecties kunnen goedkoper en efficiënter. Bouwmanagers en architecten bedachten gezamenlijk 16 nieuwe spelregels, ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op ervaringen die verrassend overeenkomen. Het manifest helpt bij het kiezen van de juiste insteek van de aanbestedingsprocedure. U vind dit manifest hier.