Flexspecialisten, Oss

flexspecialisten007_530x768
flexspecialisten001_1024x683
flexspecialisten004_1024x648
flexspecialisten005_1024x648
flexspecialisten006_1024x648
flexspecialisten008_591x768

foto’s: 311photography

Flexpsecialisten, Oss

Transformatie waterschapsgebouw tot kantoor verzamelgebouw.

Het voormalige waterschapsgebouw aan de Raadhuislaan in Oss is een gebouw, welke zich in het collectieve geheugen van iedere Ossenaar bevindt. Na de aanschaf van dit gebouw in Bossche School stijl door Flexspecialisten hebben wij samen met hen een visie ontwikkeld waarbij het gebouw een meer uitnodigend karakter zou krijgen en het de oorspronkelijke allure terug zou krijgen.

Middels de realisatie van twee glazen entreeportalen en het verwijderen van het later aangebouwde trappenhuis, wordt de Bossche School stijl weer versterkt. De lichte en transparante entrees vormen een contrast met het zware en massieve bestaande gebouw. Door belijningen van het bestaande gebouw en de bestrating door te laten lopen in de nieuwe portalen vormt het subtiel een eenheid.

Niet alleen de buitengevel krijgt door de aanpassingen veel meer uitstraling. Tussen de twee nieuwe glazen entrees ontstaat een zichtlijn dwars door de nieuwe entreehal. De nieuwe vide geeft ook binnen een oase van licht en ruimte en reflecteert direct de nieuwe stijl in interieur. Middels een nieuwe trap in de entreehal, wordt de verdieping ook op een uitnodigende manier ontsloten. Tevens verbeterd hiermee de algehele routing binnen het gebouw, noodzakelijk voor de nieuwe functie.

Het ontwerp voor de terreininrichting zorgt voor meer rust, door strakke belijningen en hoogwaardige materialen, waardoor het gebouw nog beter tot zijn recht komt.

 download projectblad Flexspecialisten Oss