De Fontein, Aalst

LeendersArch-Fontein entree_1024x563
P1030601_1024x768
P1030595_1024x768
P1030606_1024x768

Zorgwoningen De Fontein, Aalst

Aan de rand van het kleine Gelderse dorp Aalst, gelegen in het rivierenland hebben we een woon- zorgcomplex ontworpen voor 12 jongvolwassenen met een verstandelijke en soms daarnaast lichamelijke beperking. Het gebouw maakt een logisch onderdeel uit van de naastgelegen uitbreidingswijk. De bouwmassa is gefragmenteerd om qua korrelgrote en schaal aan te kunnen sluiten bij het dorpse karakter van de omliggende wijk. De stevige kappen zijn geïnspireerd op schuurmassa’s uit de omgeving, terwijl de lage gootlijn de schaal van de omgeving weer oppakt.

Het is een alzijdig gebouw, waar de bewoners optimaal kunnen genieten van het uitzicht over het open landschap.

download projectblad De Fontein Aalst