MFA De Brink, Eerde

brink001_1024x649
brink004_1024x648
brink010_1024x683
brink008_1024x683
brink007_1024x683
brink006_1024x683
brink005_1024x683

Foto’s 311photography

De Brink, gelegen in hartje Eerde, kampte met achterstallig onderhoud en een gymzaal die te éénzijdig was in gebruik. De Brink Eerde moest breder inzetbaar worden met een nieuwe gymzaal, een danszaal, een toneelzaal, grote bergruimtes, kleed- en doucheruimtes. Daarnaast moest het kantoor voor de beheerder plaats maken voor een loungehoek in de bestaande foyer. Door gebruik te maken van mobiele panelen wanden de zalen aan elkaar en aan de bestaande foyer te koppelen.

Met de sloop van de oorspronkelijke gymzaal met kleedruimtes en podium werd plaats gemaakt voor deze nieuwe aanbouw. Door de hoge gymzaal in het hart te leggen en de lagere ruimtes daaromheen ontstond voor de directe omgeving een coulisseneffect en kreeg De Brink een natuurlijke inpassing in de omgeving.

Het rustige en natuurlijke materiaal- en kleurgebruik van zowel de buitengevels als het interieur dragen bij aan een prettig sfeer in straatbeeld en functionaliteit van de ruimtes. Er is in het ontwerp veel aandacht besteed aan akoestiek zodat ruimtes ook in de praktijk zijn functionaliteit waarmaken.

projectblad downloaden De Brink Eerde