MFA De Schakel, Volkel

schakel006_1024x614
schakel005_1024x649
schakel004_1024x648
schakel003_1024x614
schakel002_1024x614
schakel001_1024x614

Foto’s: 311 photography

MFA De Schakel, Volkel

De Schakel in Volkel moest opnieuw een centrale functie krijgen in de gemeenschap. Om dit voor elkaar te krijgen moest het gebouw, dat kampte met veel achterstallig onderhoud, opgefrist worden.

Om het gebouw multifunctioneel te kunnen inzetten werden zowel aan de binnenkant als de buitenkant ingrepen gedaan, waarbij slim om gegaan moest worden met het taakstellende budget.

Aansluiten bij de kracht van het oorspronkelijke gebouw

Het gebouw werd gestript en alle niet oorspronkelijke elementen werden verwijderd. De nieuwe elementen sluiten aan bij de kracht van het oorspronkelijke gebouw en zorgde voor beantwoording aan het programma van eisen.

Flexibel gebruik mogelijk maken

Het centraal gelegen Ontmoetingsplein, met bar, is naast de ontvangstruimte van het gebouw ook een schakel tussen de grote en kleine zaal waardoor het gebouw nog flexibeler te gebruiken is.

De nieuwe gevelopeningen en de luifel dragen bij aan lichte en luchtige zalen zonder de last van directe zoninstraling. Het gebouw heeft door de aanpassingen een nieuwe en frisse uitstraling gekregen en daardoor, alsmede door het vernieuwde ventilatiesysteem, wordt ervoor gezorgd dat het gebouw als zeer prettig ervaren wordt door de gebruikers.

 

projectblad downloaden De Schakel Volkel