Transformatie bungalow gestart

transformatie bungalow

Transformatie bungalow tot duurzame woning

Na een zeer intensieve, goede voorbereiding is medio april 2017 gestart met project ‘transformatie bungalow’ aan de Beukelaar te Veghel. De bungalow, welke dateert uit de jaren 60, zal worden getransformeerd tot een zeer moderne en duurzame bungalow. Deze zal na realisatie weer volledig voldoen aan de vigerende eisen.

Isolatiewaarde

Om de isolatiewaarde te verhogen en de gewenste installaties aan te kunnen brengen, is de keuze gemaakt om de begane grondvloer in zijn geheel te slopen. Daardoor kan er een nieuw isolatiepakket worden aangebracht, waarna de cementdekvloer wordt voorzien van slangen t.b.v. vloerverwarming. De huidige spouwmuur wordt na geïsoleerd. De bestaande gevels worden voorzien van gevelisolatie welke vervolgens afgewerkt gaan worden met gevelstukwerk. Verder zal op het bestaande dak een nieuw isolatiepakket en bitumineuze dakbedekking worden aangebracht.

Binnenzwembad en sauna

Aan de voorzijde wordt de bungalow uitgebreid. In de nieuwe aanbouw worden een binnenzwembad en sauna aangebracht. De installaties voor het zwembad, zoals de cv, luchtbehandeling en de zwembadinstallatie zullen in de bestaande kelder worden gepositioneerd.

Duurzame bungalow

De woning wordt zeer duurzaam. De bungalow wordt voorzien van een luchtwater warmtepomp, vloerverwarming en luchtbehandeling. Aanvullend zullen er pv-panelen op het hoogst gelegen dak worden aangebracht.
De materialisering van de gevels bestaat hoofdzakelijk uit gevelstukwerk, aluminium gevelkozijnen en bekleding van Anthra-zink.

Het streven is om de gehele transformatie van deze bungalow begin oktober 2017 gereed te krijgen. Wij gaan er mede voor zorgen dat daarna de opdrachtgever kan gaan genieten van deze geweldige bungalow.

transformatie bungalow bestaand  de bestaande bungalow