Woning Heuvel, Veghels Buiten

veghels buiten 004_1024x649
veghels buiten 005_1024x683
veghelsbuiten 001_1024x649
veghelsbuiten 002_569x768
veghelsbuiten 003_1024x683
veghelsbuiten straatzijde
veghelsbuiten entreezijde
veghelsbuiten voordeur
veghelsbuiten carport
veghelsbuiten tuinzijde

Dit is de eerste woning, welke mogelijk is geworden dankzij het nieuwe bestemmingsplan Veghels Buiten. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op diverse plekken bestaande agrarische kavels opgedeeld worden in meerdere woonkavels.

In opdracht van de familie Van den Tillaart heeft Leenders Architecten een verkavelingsplan op hun terrein gemaakt, waar ruimte is voor vier woningen in drie gebouwen. Naast het oorspronkelijke woonhuis is nu hun nieuwe ‘woonschuur’ verrezen inclusief een riant bijgebouw in dezelfde stijl .

Dit ontwerp geeft een goed beeld wat de mogelijkheden qua beeldkwaliteit zijn in Veghels Buiten. Dit is ook het eerste ontwerp wat tot stand is gekomen met en beoordeeld is door een speciaal voor dit gebied in het leven geroepen beeldkwaliteitscommissie.

De woning en het bijgebouw kennen een streekgebonden materialisering en vormentaal. Ze passen daardoor uitstekend in hun situatie. Met name het overdekte uitkragende terras boven de vijverpartij geeft de woning een zeer moderne twist.

download projectblad woning Heuvel