Efficiënte nieuwbouw Q-Pall

Q-Pall

Voor Q-Pall hebben we op een zichtlocatie aan de A50 te Veghel, een nieuw concept mogen maken voor een kantoor met bedrijfsruimte. Het betreft hier een grote bedrijfshal voor de kunststof pallets met een kantoor op de verdieping. Onze opdrachtgever wilde voor zijn kantoor een mooi groots uitzicht over de A50, met een buitenverblijf om tijdens de werkuren te kunnen genieten van het uitzicht. Maar tegelijk ook een efficiënt gebouw en maximale waarde voor zijn geld. Passend bij een bedrijf dat zelf altijd bezig is met de laatste ontwikkelingen, met oog voor duurzaamheid, kostenefficiëntie en milieu.

Verbijzonderingen Q-Pall

Stijl en efficiëntie zijn het uitgangspunt geworden voor het ontwerp voor de nieuwbouw. Dit is voor Q-Pall opgelost door een simpele massa te verbijzonderen. De meest opvallende verbijzonderingen zijn de overstek en de grote raampartijen, daar waar dat mogelijk en nuttig was. Door de geleding van de gevel krijgt dit plan iets extra’s terwijl de basis strak en simpel is gebleven. Alle elementen van de gevel zijn integraal opgenomen in die gevel. Dit betreft onder andere de reclame uitingen, gevelbescherming, zonwering en vooral de herkenbaarheid van het bedrijf zelf.

Hergebruik paalfundering

Wat ook bijzonder is, is iets wat al snel niet meer zichtbaar zal zijn. Er wordt voor deze nieuwbouw gebruik gemaakt van de reeds in de grond zittende funderingspalen. Deze waren destijds bestemd voor een eerder plan van een andere kaveleigenaar. Met hetzelfde oog voor duurzaamheid en kostenefficiëntie is het nieuwe ontwerp voor Q-Pall nu op die bestaande paalfundering afgestemd

Ontwerp akkoord

Het ontwerp voor de nieuwbouw Q-Pall is ondertussen akkoord bevonden door de beeldkwaliteitscommissie van gemeente Meierijstad. Daarmee kan de volgende stap naar de technische uitwerking worden genomen. De realisatie staat daarna gepland voor eind dit jaar.
En uiteindelijk zal het een plek worden waar je zelf wel zou willen werken en verblijven.

Ook geïnteresseerd in zo’n plek? Neem vrijblijvend contact op om uit te vinden hoe wij dat met u kunnen realiseren.