Laatste fase Oranjewijk opgeleverd

Oranjewijk Veghel Straatbeeld

Met de oplevering van de laatste 45 van de in totaal 196 nieuwbouwwoningen nadert de voltooiing van de grootschalige wijkvernieuwing.

In het afgelopen najaar werd het startsein gegeven voor de laatste bouwfase door BAM Woningbouw Zuid. In zes maanden tijd zijn 45 ruime en betaalbare eengezinswoningen gerealiseerd. Lisette Brus, medewerker Wonen bij Area is tevreden, “De verhuur verliep soepel en snel. De Oranjewijk is helemaal opgebloeid en een heel gewilde plek in Veghel geworden. Op deze woningen kwamen meer dan 211 reacties binnen.” Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Vanaf 2011 zijn de voormalige woningen die bouw- en woontechnisch verouderd waren, gesloopt om plaats te maken voor in totaal 196 nieuwbouwwoningen. Om de verbinding met de oude situatie te behouden zijn de nieuwe woningen in jaren ‘40 architectuur gebouwd. ”Bij de realisatie hebben we een echt stukje oud ambacht teruggebracht. De metselbogen zoals ze deze vroeger maakten, zijn hier een voorbeeld van.” Aldus Fred Rooijmans, uitvoerder bij BAM Woningbouw Zuid.

In een deel van de wijk heeft in de jaren tachtig al sloop-nieuwbouw plaatsgevonden, deze woningen zullen nu ook nog een opfrisbeurt krijgen, zodat de wijk weer als geheel een herkenbare en passende uitstraling heeft.