Renovatie Morres Meubelen Hulst

DMG Depot Zeven Morres Hulst entree
DMG Depot Zeven Morres Hulst zijgevel
DMG Depot Zeven Morres Hulst hoek
DepotZeven Hulst
Morres/DepotZeven nieuw
Hoofdentree Morres
DepotZeven nieuw vanaf rotonde
Gevel Morres LaPlace Brugman

In het zuiden van Nederland zijn velen vanuit het verleden bekend met woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’. Opdrachtgever DMG vindt dat deze Morres woonboulevard, in navolging op woonboulevard Piet Klerkx in Waalwijk, aan een facelift toe is, want ook deze woonboulevard is sterk verouderd. De boulevard bestaat uit twee panden met daartussen een centraal plein waaraan de hoofdentrees van de beide formules zijn gesitueerd. De opdracht aan ons betrof het ontwerp voor enerzijds woonoutlet ‘Depot Zeven’ en aan de andere zijde woonwarenhuis ‘Morres Wonen’, met een wat luxere uitstraling.

Spektakel aan het plein

De aandacht vanaf de weg N290 wordt getrokken door het centrale plein tussen de beide panden, die langs deze rondweg zijn gesitueerd. Daarmee worden de klanten geattendeerd op het spektakel aan het plein van waaruit de beide formules toegankelijk zijn. Langs de beide panden aan de voorzijde wordt bovendien een geheel nieuw parkeerterrein ingericht dat qua ontwerp en materiaalgebruik aansluit bij de gebouwen, om zodoende een samenhangend geheel te krijgen.

Bij de woonoutlet worden aan de rondwegzijde drie nieuwe winkelformules toegevoegd, terwijl aan de zijde van het woonwarenhuis restaurant La Place meer aandacht krijgt met een groot, nieuw en deels overdekt buitenterras.

Materiaalgebruik en vormgeving

Het materiaalgebruik voor Morres Wonen is strak en doelmatig ingezet met accenten in de vormgeving van het gebouw. De verscheidenheid aan merken en winkels is naar binnen geplaatst, zodat het aantal reclame-uitingen beperkt blijft en de chique uitstraling gewaarborgd. Voor de woonoutlet Depot Zeven is gekozen voor een minder uitbundige vormgeving en materialisering, zodat het gebouw uitstraling geeft aan wat het in zich heeft aan winkelformules.

Bouwproces Morres

De aannemer is in maart 2018 gestart met de verbouw van de outlet, die in september 2018 is opgeleverd. Aansluitend wordt gestart met de uitvoering van de verbouw van Morres Wonen. In het eerste kwartaal van 2019 wordt, met de viering van het 110-jarig bestaan van Morres, de gehele boulevard met het nieuwe parkeerterrein in gebruik genomen. Tijdens de verbouwingen blijven de winkels normaal geopend voor het publiek.

Betrokkenheid

Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering blijven wij betrokken bij deze ingrijpende renovatie. Onze projectleider Toon Verbakel vertelt graag hoe het hele proces in zijn werk is gegaan. Hij is te bereiken via 0413-366711 of tv@leendersarchitecten.nl.