Nieuwe subsidie energiebesparende maatregelen 2016 beschikbaar

subsidie energiebesparende maatregelen 2016 voor eigen huis

Sinds 15 september 2016 is er subsidie aan te vragen op energiebesparende maatregelen in huis. Bezitters van bestaande woningen kunnen deze ‘subsidie energiebesparende maatregelen 2016’ aanvragen als zij minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen om hun huis energiezuiniger te maken. Leenders Architecten & Ingenieurs vertelt u daar graag meer over.

Voor wie en door wie?
De regeling is alleen beschikbaar voor particuliere woning- en appartementseigenaren en Verenigingen van Eigenaren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) neemt de aanvragen in behandeling. Dit gebeurd op volgorde van binnenkomst. De RVO voert op zijn plaats de opdracht weer uit voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Waarom de subsidieregeling?
De subsidie energiebesparende maatregelen 2016 heeft als doel energiebesparing te stimuleren in bestaande koopwoningen van particulieren, alsmede in bestaande gebouwen van verengingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties, waarvan een of meer leden eigenaar-bewoner zijn.

Energiebesparende maatregelen
Er zijn veel energiebesparende maatregelen welke men redelijk eenvoudig in het eigen huis kan aanbrengen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie en hoogrendementsglas. Daarnaast kunnen de kosten van het maatwerkadvies (€150) teruggevraagd worden.

Extra subsidie
Wilt u nog meer energie besparen? Dan zijn er de aanvullende energiebesparende maatregelen. Hier kunt u extra subsidie op ontvangen. Onder deze maatregelen vallen bijvoorbeeld het aanbrengen van isolerende deuren en kozijnen.
Wilt u het daarna nog beter doen? Wilt u een bonus bovenop de subsidie ontvangen? Wanneer u uw complete huis of gebouw laat voldoen aan de normen van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, kunt u de bonus ontvangen. Let op; dit zijn zware maatregelen omtrent isolatie en aanvullende energiebesparende maatregelen.

En nu?
Voor meer informatie over subsidie energiebesparende maatregelen 2016 neemt u gerust contact op met Mark Bouwmans via 0413-366711 of mb@leendersarchitecten.nl of kijk op RVO.nl.
Leenders Architecten en Ingenieurs is altijd up-to-date wat betreft de laatste aanpassingen in wetgeving en wil die kennis graag met u delen.

Mark Bouwmans, BIM-modelleur en EPN-specialist Leenders Architecten & Ingenieurs


Plaatsingsdatum: 29-09-2016