Transformatie 45 loftwoningen Uden gestart

LOFT45 Uden

Begin deze maand is gestart om het tot LOFT45 omgedoopte gebouw aan de Pastoor Spieringsstraat in het centrum van Uden, te transformeren tot een gebouw met 45 verhuurbare loftwoningen.

Het al jaren leegstaande kantoor, waar voorheen de ING, Kijkshop en de ANWB gevestigd waren, zal volledig gerestyled/getransformeerd worden. Het gebouw zal door deze ingreep een eigentijdse uitstraling gaan krijgen. Daarbij zal het ook weer volledig gaan voldoen aan de vigerende eisen.

Eerst komt de gehele binnenzijde van het gebouw aan de beurt om te transformeren van kantoren naar loftwoningen. Alleen het constructieve geraamte zal daarbij behouden blijven. Daarna zal het huidige gebouw aan de buitenzijde gestript gaan worden. Vervolgens zal het volledig worden voorzien van nieuwe aluminium gevelkozijnen en geïsoleerde daken.

Er wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het gebouw deels te voorzien van een extra bouwlaag. Door deze toevoeging kunnen er 9 verhuurbare loftwoningen op de 3de verdieping worden gecreëerd.

Het streven gaat zijn, om de gehele transformatie van LOFT45 in de herfst van 2017 gerealiseerd te hebben. De inschrijving voor de huur van deze loftwoningen van LOFT45 is inmiddels ook gestart.