Transformatie bungalow

transformatie bungalow
transformatie bungalow bestaand
transformatie bungalow vStratum-zwembad
transformatie bungalow vStratum-luifels
transformatie bungalow vStratum-gang

Transformatie bungalow tot duurzame woning

Na een zeer intensieve, goede voorbereiding is medio april 2017 gestart met project ‘transformatie bungalow’ aan de Beukelaar te Veghel. De bungalow, welke dateert uit de jaren 60, zal worden getransformeerd tot een zeer moderne en duurzame bungalow. Deze zal na realisatie weer volledig voldoen aan de vigerende eisen.

Isolatiewaarde

Om de isolatiewaarde te verhogen en de gewenste installaties aan te kunnen brengen, is de keuze gemaakt om de begane grondvloer in zijn geheel te slopen. Daardoor kan er een nieuw isolatiepakket worden aangebracht, waarna de cementdekvloer wordt voorzien van slangen t.b.v. vloerverwarming. De huidige spouwmuur wordt na geïsoleerd. De bestaande gevels worden voorzien van gevelisolatie welke vervolgens afgewerkt gaan worden met gevelstukwerk. Verder zal op het bestaande dak een nieuw isolatiepakket en bitumineuze dakbedekking worden aangebracht.

Binnenzwembad en sauna

Aan de voorzijde wordt de bungalow uitgebreid. In de nieuwe aanbouw worden een binnenzwembad en sauna aangebracht. De aanbouw wordt als het ware “zwevend” aangebracht door de op begane grondnivo geplaatste raamstroken. De installaties voor het zwembad, zoals de cv, luchtbehandeling en de zwembadinstallatie zullen in de bestaande kelder worden gepositioneerd.

Duurzame bungalow

De woning wordt zeer duurzaam. De bungalow wordt voorzien van een luchtwater warmtepomp, vloerverwarming en luchtbehandeling. Aanvullend zullen er pv-panelen op het hoogst gelegen dak worden aangebracht.
De materialisering van de gevels bestaat hoofdzakelijk uit gevelstukwerk, aluminium gevelkozijnen en bekleding van Anthra-zink.

Bouwbegeleiding

Het fijne van deze opdracht is dat wij vanaf het ontwerp tot en met de oplevering bij het plan betrokken mogen zijn. Het grootste voordeel voor de opdrachtgever is daarbij, dat hetgeen wat in het ontwerp als belangrijk is bestempeld, door onze bouwbegeleiding ook in de uitvoering bewaakt kan worden.
Rondom de bouwvak is het casco nagenoeg gereed en worden de aluminium kozijnen aangebracht. Het streven is om de gehele transformatie van deze bungalow begin oktober 2017 gereed te krijgen. Wij gaan er mede voor zorgen dat daarna de opdrachtgever kan gaan genieten van deze geweldige bungalow, zoals die in de ontwerpfase al samen met hen is bedacht.

Vraag onze projectleider Gert-Jan van den Tillaart maar eens naar wat onze bouwbegeleiding voor u aan voordelen kan opleveren. Hij is te bereiken via 0413-366711 of gvdt@leendersarchitecten.nl.

transformatie bungalow bestaand  de bestaande bungalow