Transformatie leegstaande kantoorruimte Centre Veghel

Transformatie-leegstaande-kantoorruimte-Centre-Veghel-Ruimte-E
Transformatie-leegstaande-kantoorruimte-Centre-Veghel-Ruimte-C
Transformatie-leegstaande-kantoorruimte-Centre-Veghel-geheel-ruimte-F
Transformatie-leegstaande-kantoorruimte-Centre-Veghel-proces-bouw
Transformatie-leegstaande-kantoorruimte-Centre-Veghel-proces

Een groot deel van de reeds lange tijd leegstaande kantoorruimte van het plan Centre Veghel krijgen een nieuwe bestemming. De voor kantoren en winkels bestemde ruimten krijgen een nieuwe functie en worden getransformeerd naar wooneenheden/appartementen. Daarmee komt een einde aan de periode van onrendabele leegstaande kantoor en winkelruimten in het plan. En daarmee wordt tegelijkertijd ook een bijdrage geleverd aan het weer aantrekkelijker maken van het centrum van Veghel.

Woningmarktonderzoek

In opdracht van de eigenaren van het pand, heeft Leenders Architecten & Ingenieurs de voorbereidingen voor de transformatie tot negen stuks appartementen op zich genomen. Samen met Bernheze Makelaars is onderzocht voor welke doelgroep de appartementen geschikt moesten worden. Met die kennis is daarna het aantal en de grootte van de appartementen bepaald en zijn de woningindelingen ontworpen. In de circa 865m² leegstaande kantoor / winkelruimten komen nu 9 stuks appartementen welke beschikbaar zullen komen voor eenpersoons- en andere kleine huishoudens.

Uitvoering

Rekening houdend met de geldende normen en de mogelijkheden binnen de door de overheid gestelde kaders voor gebouwtransformaties, zijn de appartementen opgezet. Met de benodigde tekeningen en berekeningen is de omgevingsvergunning aangevraagd en verleend. Daarmee is uiteindelijk ook aannemer Van Aarle’s Bouwbedrijf gecontracteerd. Deze is ondertussen gestart met het realiseren van de complete inrichting binnen de bestaande casco bouw die er al was. Nog voor de kerst moet het plan gereed en opgeleverd zijn. De ongezellige leegstaande kantoor / winkelruimten zullen dan getransformeerd zijn naar fijne en comfortabele appartementen om in te wonen.
Het conform komt onder andere van de elektrische verwarmingspanelen. Na onderzoek zijn de mogelijkheden afgewogen en is gekozen voor deze nieuwe vorm van verwarmen die perfect past binnen een bestaand casco waarin geen of nauwelijks mogelijkheden voor rookgasafvoer zijn.

Ook herbestemmen?

Ook één of meerdere (leegstaande) kantoren of winkels te herbestemmen? Neem dan vrijblijvend contact op met Leenders Architecten & Ingenieurs en informeer naar de mogelijkheden. Wij begeleiden u graag naar het best passende plan en de meest voorspoedige realisatie.