Semipermanente Uitkijkwoning als tijdelijke huisvesting

Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Houten Vooraanzicht
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Houten Achteraanzicht
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Houten doorsnedes
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Boekel Vooraanzicht
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Boekel Vooraanzicht-frontaal
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Boekel Zijaanzicht
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Boekel doorsnede
Barli Uitkijkwoning tijdelijke huisvesting Boekel doorsnede-tussen

De behoefte aan tiny houses wordt in Nederland steeds groter met de stijgende vraag naar tijdelijke huisvesting. In samenwerking met Barli BV hebben wij daarvoor een passende oplossing in de markt gezet: de slimme compacte sociale huurwoning. Er zijn ondertussen twee types verkrijgbaar: de Barli Base en de Barli Uitkijkwoning. Ook deze laatste versie wordt op dit moment op diverse plaatsen in Nederland geplaatst, of is de plaatsing daarvan in voorbereiding. Bijvoorbeeld in Houten aan de Hoge Schaft. Daar worden in het najaar van 2017 25 stuks Uitkijkwoningen geplaatst.

De Uitkijkwoning

In tegenstelling tot de kleinere Barli Base, is de Uitkijkwoning een gezinswoning met twee bouwlagen met vaste binnentrap. De Uitkijkwoning heeft op de verdieping aan de voor- en achterzijde een vrije uitkijk op de omgeving.
Het uitgekiende programma is volledig gericht op de efficiëntie van bouwen en wonen. Met minimale leidinglengtes en minimale verkeersruimten. Standaard is de woning voorzien van 2 slaapkamers op de begane grond. Het obstakelvrije woonoppervlak ligt volledig op de verdieping, maar daar is ook een mogelijkheid voor een derde slaapkamer.
Op de begane grond bevinden zich verder de badkamer, het toilet en de installatie. De footprint is 4,30 x 9,30 meter en de bouwkosten blijven onder de 70.000 euro.

Prefab tijdelijke huisvesting

De Uitkijkwoning is een prefab tijdelijke huisvesting van ca. 80m2 met een goed en doordacht concept. Hij is modulair inzetbaar en uitermate geschikt om op nagenoeg elke plek in elke omgeving in te passen. De doorloop van de planvoorbereiding kan door dit concept kort blijven en procedures kunnen snel doorlopen worden. De omgevingsvergunning kan binnen de standaard 8-weken termijn vallen. Daarna volgt de weersonafhankelijke productie in de fabriek. Uiteindelijk kan een serie prefab Uitkijkwoningen in zeer korte tijd op locatie geplaatst worden. En kunnen ze nadien ook relatief eenvoudig weer worden verplaatst naar een nieuwe locatie.

Meer informatie Uitkijkwoning

Het antwoord op de vraag naar de goedkope sociale huurwoning van de toekomst heet de Uitkijkwoning. Meer informatie ontvangen over deze mogelijkheid tot prefab tijdelijke huisvesting? Neem dan vrijblijvend contact op met ons of bel met Barli, Robert van der Doelen via 0413-255099.