Vanderlande nieuwbouw hoofdkantoor

Leenders_Vanderlande_a50_zijde
Leenders-Vanderlande_entreezijde
vanderlande_tuinzijde
vanderlande-interieur_entree
vanderlande_interieur_atrium
vanderlande_interieur_auditorium
vanderlande_interieur_boardroom
vanderlande_interieur_kern
vanderlande_interieur_koffiebalie
vanderlande_interieur_ontvangst
vanderlande_interieur_pantries
vanderlande_interieur_scrumruimte
Leenders-Vanderlande_interieur_vides
vanderlande_interieur_watervaltrap

Vanderlande nieuwbouw hoofdkantoor

vanderlande-movie

film Vanderlande hoofdkantoor

Voor Vanderlande hebben we het ontwerp gemaakt voor hun nieuwe kantoorgebouw (19.000 m²) op de hoek van de Vanderlande campus aan de A50. In een ontwerpteam samen met: Vanderlande, Phidias, Altavilla, Veccins3D, ABT en Verhoeven & Leenders is het gelukt om binnen een jaar tijd zowel het programma vast te stellen, een parkeergarage gerealiseerd te krijgen als een aanbesteed ontwerp te hebben inclusief het breeam excellent ontwerpcertificaat. Het gebouw is binnen 2,5 jaar na initiatief opgeleverd en in gebruik genomen.

Gelijkopgaand met de bouw hebben we ook het interieur- en landschapsontwerp mogen maken, opdat voorjaar 2016 niet alleen een geweldig gebouw voor 1000 medewerkers is gerealiseerd, maar ook het interieur en de campus rondom het gebouw een zelfde kwaliteitsniveau bevatten.

De ongekende snelheid waarin dit project tot stand komt is te danken aan een bijzondere projectregie en slimme integrale samenwerking middels BIM-modelling. Het opstellen van een programma van eisen en de vertaling hiervan in een programma van eisen heeft gelijktijdig plaatsgevonden in ontwerpsessies waarbij zowel gebruikers, directieleden als adviseurs en architecten samen de mogelijkheden verkenden. Gelijktijdig zijn de uitkomsten door architect, constructeur en installatieadviseur in een BIM-model verwerkt.
Vervolgens is met voorlopig ontwerp de markt benaderd en in bouwteam het project op een gezamenlijk tot stand gekomen definitief ontwerp aanbesteed. In de bouwteamfase zijn binnen het aan de aannemer meegegeven budget diverse onderdelen, waaronder de toch wel bijzondere gevel gezamenlijk door architect en (onder)aannemers verder ontwikkeld.
Binnen een strakke planning en budget ontwikkelen van unieke oplossingen is mogelijk wanneer de vragen integraal en gelijktijdig benaderd worden en benodigde kennis op het juiste moment bijeen gebracht wordt.

download projectblad hoofdkantoor Vanderlande – exterieur

download projectblad hoofdkantoor Vanderlande – interieur