Woning Velmolen Oost Uden

Woning_Velmolen_oost_uden_gevel1
Woning_Velmolen_oost_uden_gevel2
Woning_Velmolen_oost_uden_plattegrond
Woning_Velmolen_oost_uden_verdieping

‘Voor elk wat wils’ in Velmolen Oost Uden

Deze moderne woning in Velmolen Oost Uden wordt gerealiseerd binnen het plan ‘Voor elk wat wils’. In dit deel van de wijk worden diverse architectuurstijlen door elkaar gestimuleerd. Deze moderne woning van baksteen springt er direct uit tussen de wat meer traditionele woningen.

Het contrast tussen de krachtige beweging van de twee hoofdvolumes en de invulling daaronder zijn goed afleesbaar in de gevels. Om dit contrast ook in de materialisering te versterken is er duidelijk verschil tussen horizontaal en verticaal toegepast metselwerk. De kracht van het ontwerp zit in de eenvoud van materialen en de dynamische vorm. Een spel van open en gesloten, van verbinden en net even los houden van elkaar levert een spannend beeld op voor deze woning.

Op de begane grond bevinden zich, naast de woonkamer, keuken, hal en bijkeuken, ook een slaapkamer met badkamer. De kinderslaapkamers en bijbehorende badkamer bevinden zich op de verdieping. De natuurlijke overstekken zorgen voor zonwering, zodat de grote gevelopeningen naar de tuin, gelegen op de zuid- en westzijde niet voor oververhitting zorgen.

download projectblad Velmolen Oost Uden