Villa Bos

Villa Bos
Villa Bos voorgevel okt
Villa Bos overstek
Villa Bos achtergevel okt
Villa Bos - venster in rieten kap
Villa Bos - aanleg entree
Villa Bos - vooraanzicht
Villa Bos kelder
Villa_Bos_achtergevel
Villa_Bos_voorgevel
Villa_Bos_zijgevel
Villa_Bos_bovenaanzicht

Villa Bos, woning met contrasten

Aan de rand van een bos nabij Eindhoven ligt het kavel voor deze nieuwbouw villa Bos. Medio 2015 kwam de opdrachtgever bij ons met de vraag voor een ontwerp voor een luxe villa gelegen in een bosrijke omgeving. Hierbij kwamen we direct uit op een ontwerpvoorstel voor een woning met een grote rieten kap. Eentje die door zijn vorm en materiaalgebruik opgaat in zijn omgeving. De opdrachtgever was direct enthousiast over het ontwerp. Vervolgens zijn we het plan samen gaan ontwikkelen tot een compleet plan wat aan alle specifieke wensen van de opdrachtgever voldoet.

Concept Villa Bos

Een grote geknikte rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes is het concept van dit ontwerp. Villa Son zit vol contrast tussen open en gesloten, maar ook zijn contrasten aanwezig in het kleur- en materiaalgebruik. Samen met de spannende zichtlijnen, doorkijkjes en lichtinvallen maakt het een bijzondere villa. Door het gebruik van natuurlijke materialen en speelse, schuine lijnen komen de ruimtes nog beter tot zijn recht. De bomenstructuur in de wijk en op het terrein zullen een warm welkom zijn voor de nieuwe villa.

Gewenst wooncomfort

De villa voldoet aan alle actuele, hoogwaardige eisen met betrekking tot de isolatiewaarden. Dat vormt, samen met de nieuwste technologie op installatiegebied, de basis voor het door de opdrachtgever gewenste wooncomfort. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een bodemwarmtewisselaar die zorgt voor zowel de verwarming als voor de koeling van villa Son.

Uitvoering

Op 1 mei 2017 is de aannemer gestart met de uitvoering van de kelder, die onder de gehele woning is gesitueerd. De totale villa heeft een grootte van circa 2.700 m3. Het ontwerp omvat daarbij ook nog het bijhorende poolhouse en het zwembad. Het zit in de planning dat het complete plan van villa, poolhouse en zwembad omstreeks september 2018 gereed zal zijn voor bewoning.

Aanvulling volledige opdracht

Voor onze opdrachtgever hebben we het totale plan uitgewerkt. Vanaf het ontwerp, via de vergunningen en de aanbesteding, naar de uitvoeringstekeningen. En dat van zowel de gebouwen, alsook van het bijpassende interieur. Doordat we ook de bouwbegeleiding verzorgen, ontlasten we onze opdrachtgever maximaal. Met onze kennis van handelen en van het plan (inclusief de achterliggende gedachtes bij gemaakte keuzes), zorgen we ervoor dat men krijgt wat men voor ogen heeft gehad bij vaststelling van het ontwerp.
Tijdens de uitvoering heeft ook de aannemer (Van Dinther Bouwbedrijf) een beroep op ons gedaan. Vanuit het 3D-model hebben we diverse ondersteunende werkzaamheden voor zijn werkvoorbereiding en uitvoering kunnen verrichten.

Complete dienstverlening

Om meer te weten te komen over onze complete dienstverlening betreffende deze woning of over de mogelijkheden voor uw eigen plan, kunt u vrijblijvend contact opnemen met projectleider Toon Verbakel via 0413-366711 of tv@leendersarchitecten.nl.

Download projectblad Villa Bos