Villa Son

Villa Son
Villa_Son_achtergevel
Villa_Son_voorgevel
Villa_Son_zijgevel
Villa_Son_bovenaanzicht
Villa Son kelder

Villa Son, woning met contrasten

Tussen het centrum van Son en het bos ligt het kavel voor deze nieuw te bouwen villa Son. Medio 2015 kwam de opdrachtgever bij ons met de vraag voor een ontwerp voor een luxe villa gelegen in een bosrijke omgeving. Hierbij kwamen we direct uit op een ontwerpvoorstel voor een woning met een grote rieten kap. Eentje die door zijn vorm en materiaal gebruik opgaat in zijn omgeving. De opdrachtgever was direct enthousiast over het ontwerp. Vervolgens zijn we het plan samen gaan ontwikkelen tot een compleet plan wat aan alle specifieke wensen van de opdrachtgever voldoet.

Concept Villa Son

Een grote geknikte rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes is het concept van dit ontwerp. Villa Son zit vol contrast tussen open en gesloten, en het contrast in kleur en materiaal gebruik. Samen maakt dat met spannende zichtlijnen, doorkijkjes en lichtinval een bijzondere villa. Door de natuurlijke materialen en speelse schuine lijnen komen de ruimtes nog beter tot zijn recht. De bomenstructuur in de wijk en op het terrein zullen een warm welkom zijn voor de nieuwe villa.

Gewenst wooncomfort

De villa voldoet aan alle actuele hoogwaardige eisen met betrekking tot de isolatiewaarden. Dat vormt samen met de nieuwste technologie op installatiegebied, de basis voor het door de opdrachtgever gewenste wooncomfort. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een bodem- warmtewisselaar. Die zorgt voor zowel de verwarming als voor de koeling van villa Son.

Uitvoering

Op 1 mei 2017 is de aannemer gestart met de uitvoering van de kelder, welke onder de gehele woning is gesitueerd. De totale villa heeft een grootte van circa 2700 m3. Het ontwerp omvat daarbij ook nog het bijhorende poolhouse en het zwembad. Het zit in de planning dat het complete plan van villa, poolhouse en zwembad omstreeks september 2018 gereed zal zijn voor bewoning.

Aanvulling volledige opdracht

Voor onze opdrachtgever hebben we het totale plan uitgewerkt. Vanaf het ontwerp, via de vergunningen en de aanbesteding naar de uitvoeringstekeningen. En dat zowel van de gebouwen alsook het bijpassende interieur. Doordat we ook de bouwbegeleiding verzorgen, ontlasten we onze opdrachtgever. Met onze kennis van handelen en van het plan (incl. de achterliggende gedachtes bij gemaakte keuzes) zorgen we ervoor dat men krijgt wat men voor ogen heeft gehad bij vaststelling van het ontwerp.
Tijdens de uitvoering heeft ook de aannemer (bouwbedrijf Van Dinther) een beroep op ons gedaan. Vanuit het 3D-model hebben we diverse ondersteunende werkzaamheden voor zijn werkvoorbereiding en uitvoering kunnen uitvoeren.
Om meer te weten te komen over onze complete dienstverlening betreffende deze woning. Of over de mogelijkheden voor uw eigen plan. Neem vrijblijvend contact op met projectleider Toon Verbakel via 0413-366711 of tv@leendersarchitecten.nl.

download projectblad Villa Son